Kurssi osoittautui loppua kohden monella tapaa paremmaksi kuin olin odottanut. Vaikka tietenkin moni asia tuli jo toistona johtuen siitä, että kurssi oli suunnattu 1 ja 2 vuoden opiskelijoille (oma vikani kun tämän kurssin valitsin) niin kuten sanottua kelailin, ettei tämänkaltainen lisäharjoitus tee pahaa. Oli muutenkin mielenkiintoista nähä pätevätkö "samat lainalaisuudet" esiintymisen suhteen täälläpäin Eurooppaa. Ja kyllähän ne tavallaan pätivät ainakin teorian osalta.

Itsessään kurssi oli luentojen kannalta pelkkää kuuntelemista kun opettaja kertoi esiintymistekniikoista ja niihin liittyvistä asioista; haptiikka, kinesiikka jne. jne. Opettaja itsessään oli paras opettajani täällä Maltalla, monessa mielessä eikä vähiten siksi, että hän sai kutakuinkin pidettyä kurissa kovaäänisen luokkamme (yli 40 henkeä pienessä tilassa) pysymällä rauhallisena.

Ryhmätyöskentely oli jännä kokemus siinä mielessä, että täällä esiintymistä pidetään näköjään opiskelijoiden keskuudessa(ainakin joidenkin) niin vastenmielisenä, että kun meitsi lupautu olemaan yksi esiintyjistä ryhmäesityksessä niin se oli niin suuri "palvelus" muille ryhmän jäsenille et ne halus tehdä kaiken muun varsinaisen työn (powerpointin, taustatutkimuksen jne.) ja opettajaki kannusti tällaseen et kaikkien ei pidä esiintyä ja ne jotka esiintyy niin voi jakaa muuta vastuutaan muille jäsenille.

Joten kävi niin, että koko ryhmän kaa tavattiin aina kerran viikossa (yleensä ennen luentoa) ja ruvettiin sunnittelee esityksen aihetta jne. Eli otin osaa aktiivisesti koko hommaan, mut siinä vaiheessa kun piti ruveta tekee taustatyötä ja ns. toteuttaa koko esitystä niin mulle sanottiin vaan et ei tarvii ku sä esiinnyt, vaikka useita kertoja sanoin voivani auttaa siinä sun tässä. No luovutin sitten kuitenkin aika nopee ja pääsin loppupeleissä aika helpolla. Meidän ryhmän aihe oli sosiaalisen median varjopuolet ja keksin hienon nimen koko hommalle: Connecting people?

Esitys meni aika nappiin ja oli huvittavaa kuinka paljon ryhmäläiset halus ulkoisesti panostaa siihen (tekivät tosi hyvälaatusen videon missä haastatteli useita ihmisiä Vallettan kaduilla, teetti meille "esiintyjille" social media-paidat jne.) Nyt sitten on vuorossa vielä oma esitys minkä pitäis kestää noin 4-5 minuuttia. Se on kyllä pituudeltaan niin naurettavan lyhyt, että saa nähä mitä keksin.