Eka päivä oli orientaatiopäivä suunnattu vain meille vaihto-opiskelijoille. Tapasimme kaikki "old gateway"-rakennuksen luona mistä meidät haettiin ja jaettiin kahteen ryhmään, minkä jälkeen meidät johdatettiin kahteen eri auditorioon (käteemme saimme myös yliopiston infokansion, mikä sisälsi suuren määrän tärkeitä ja vähemmän tärkeitä kaavakkeita sekä paikallisen prepaid-liittymän).

Tätä seurasi aivan jäätävä informaatiotulva mikä tarjoiltiin katkeamattoman kolmetuntisen esityksen muodossa. "Esiintyjinä" oli mm. kv-vastaava, opiskelijoiden urheilukerhosta vastaava, kahden eri opiskelijajärjestön edustajat, kampuksen pastori, kampuksen "sosiaalikuraattori" amerikkalainen vaihtari jne. jne. Paljon tuli hyvää ja tarkoituksenmukaista infoa mm. kurssivalinnoista ja kursseista sekä yleisistä ohjeista, mutta ottaen huomioon, että jouduimme kuuntelemaan tasan kolme tuntia putkeen tätä information flowta niin mielestäni yli puolet selitetyistä asioista olisi voinut jättää johonkin myöhempään ajankohtaan, sillä olen tuskin ainoa josta tuntui siltä, että melkein mitään konkreettista ei jäänyt päähän.

Aivan liikaa oli kaikkea pikku liirumlaarumia monen oleellisen asian seassa (kuten mihin viet kurssivalintasi ja mihin mennessä), tuntui melkein siltä, että yliopiston kuului juridisesti tarjota tuo informaatiomäärä opiskelijoille eikä tarkoituksena olisi ollutkaan oikeasti informoida uusia vaihtareita tarkoituksenmukaisella ja auttavalla tavalla.

En tarkoita edellisellä, että fiilis olisi ollut sellainen kuin olisi ollut "hukassa" vaan lähinnä tuntui siltä, että noin 90% koko kolmetuntisesta oli aika turhanpäiväistä ja tässä vaiheessa epärelevanttia tietoa. Meininki oli ylipäätään vähän sellainen, että kerrottiin hyvin tarkkaan ja korostetusti MITÄ piti tehdä muttei ollenkaan MITEN tai MISSÄ. mm. oli epäselvää pitikö seuraavana päivänä tulla yliopistolle ollenkaan vai vasta lukukauden virallisena aloituspäivänä.

Muuten yliopiston kampus on mielestäni erittäin miellyttävä ja ainakin todella erilainen kuin Jyväskylässä mikä on vaihtoa ja vaihtelua ajatellen hyvä juttu. Kampus on muodoltaan ns. ison stadionin kaltainen alue täynnä rakennuksia (tiedekuntia, luokkatiloja, kirjasto, parkkipaikka jne) kampukselta löytyy myös oma kirjakauppa, kahvila/ravintola (varsinaista opiskelijaravintolaa Suomalaisen mallin mukaan ei löydy), ruokakauppa jne. Fiilis kampuksella on mielestäni mukava ja jotenkin iso "opiskelijoiden aukio" muistuttaa jostain jenkkileffasta (näkymäkin on miellyttävä, Vallettaa ja merta).

Jotkin rakennukset tuntuvat olevan jäätävän vanhassa kunnossa, kun taas toiset ovat vastakunnostettuja/rakennettuja kuten IT-building. Kontrasti on miellyttävä ja kiehtova.