Labour vei voiton ja uusi pääministeri Joseph Muscat astuu käsittääkseni virkaan jo tänään. Eilinen karnevaalihumu jatkuu tämänpäivän säästä huolimatta (pilvistä ja sadetta) aivan entisellään ja Labourin lippua liehuttavat sekä torviaan soittavat autoilijat ajavat edelleen kehää varmaan aina Vallettasta tänne St. Julian'siin asti.

Alhaalta kadulta kuuluu edelleen jäätävää popitusta jostain jättimäisestä ghettoblasterista+joku ampuu raketteja ilmaan! Eiliset hampurilais ja olutkojut ovat edelleen kadulla pystyssä (useissa uuden pääministerin kuva nakkikärryn sivuun liimattuna) ja tuntuu siltä, että porukka aikoo juhlia vielä jonkin aikaa! Toiset ehkä jo sitäkin tosiasiaa, että vihdoin vaalit ovat ohi ja seuraavat 5 vuotta voi taas ottaa iisisti. Harmi sinänsä, sillä eilen yöllä kun kävin käppäilemässä rantabulevardilla niin koko tie oli tukossa aina Sliemasta St.Julian'ssiin (rekkoja täynnä ihmisiä bailaamassa Labourin valkopunaisissa väreissä). Aikamoinen näky!

Suomessa tämäntapaista näki viimeeksi silloin kun Leijonat voitti lätkän mm-kisat bäck in 2011, mutta sekin meno oli aika hillittyä ottaen huomioon nää autojonot, bileteltat, kojut sekä itse ikäjakauman ollessa kaikkiruokainen: vauvasta vaariin asti ihmiset juhlivat kaduilla ja istuvat autojen katoilla.Tällaista menoa Suomeenkin vaalipäivänä!

Yllättävän nopeasti siis astuu uusi mestari taloon, mikäli Muscat tosiaan aloittaa uutena pääministerinä jo tänään. Muutoksia mitä hänen puolueensa on luvannut ajaa taitaa(en todellakan voi sanoa varmaksi) olla minimipalkan korotus ja sähkölaskujen/energian-hintojen laskeminen. Jälkimmäinen vaalilupaus on myös meitsille tervetullut, sillä saatiin just viime viikolla "roommaten" kaa liiankin konkreettinen muistutus siitä kuinka V***N kallista sähkö täällä on yli 400 egen (€/euron) energialaskun muodossa!

(No siihen liittyy kyllä pari epäselvää omakohtaista kämmiä, mut selvitän sen tarkemmin tänne seuraavassa tekstissä)