Kursseille ilmoittautuminen on tavallaan yksinkertaista jos siihen saa "oikeat" ohjeet, mutta yliopiston itsensä puolesta ohjeita satelee hyvin ristiriitaisessa muodossa joten kannattaa varautua siihen, että jonotat reilun tunnin turhaan jollekin ovelle lapun kanssa mihin tarvitsetkin/saat allekirjoituksen vasta kuukauden kuluttua.

Muutenkin kontrastina tuo lippulappurumba joihinkin moderneihin elementteihin (kuten IT-building) on erikoinen. Vaihtoprosessin aikana tein jo learning agreementin minkä olen siten uudelleen kirjoittanut, uudelleen lähettänyt (kahdelle eri taholle) jo ennen kuin edes saavuin Maltalle ja sitten taas täällä päässä kurssit pitää jälleen kerran uudelleen valita ja kirjoittaa lapulle saada allekirjoitus niihin minkä lisäksi pitää kursseille ilmoittautua myös netin kautta (ikään kuin paikallinen korppi missä kuitenkin esiintyy jonkinnäköisiä virheitä kuten joku kurssi ei löydy jne).

Tämä kaikki ei tavallaan ole ollenkaan vaikeaa tai aikaavievää jos ns. turhia kierroksia ei tulisi tehtyä koko ajan. Myöskin esim. toimisto mihin learning agreement lopulta piti tuoda ylläpitää vain yhtä puhelinlinjaa kahta henkilökunnan jäsentä kohti eli toisen pitää aina odottaa, että toinen lopettaa puhelun ennenkuin voi itse hoitaa oman asiansa(lisäksi toimiston ulkopuolella odottaa mahdollisesti 50 vaihtaria haluten palauttaa learning agreementin). Onneksi kaikki tämä hoituu muutaman rasittavan tunnin tai päivän aikana ja suosittelenkin tulevia vaihtareita ottamaan yhteyttä entisiin vaihdossa olleisiin (siis Jyväskylä-Malta ERASMUS vaihtareihin), jotta mahdollisesti säästyisi monelta turhalta kierrokselta.

Joka tapauksessa olen valinnut itselleni neljä kurssia jotka ovat seuraavat:

Basic Phtography

Kurssi, missä käydään läpi valokuvauksen (ei digikameroiden kautta) perusjuttuja. Opettelemme työskentelyä pimiössä ja kehittämään itse mustavalkofilmejä ja muita kuvia. Opettaja on about rapiat 70-vee vanha mies joka on alasta ja astiastaan todella innoissaan. Kurssin alusta jäi erittäin hyvä ensivaikutelma ja olemme muutamilla tunneilla jo kehittäneet kuvia jne.

Suoritustapa: "lopputyö" ja essee? (hieman epäselvää)

Public Relations

Kiinnostava aihe jota opettaa näköjään yksityiseltä sektorilta elököitynyt PR-asiantuntija. Luennot ovat olleet tähän mennessä kiinnostavuudestaan huolimatta ehkä liian diojen läpilukua. Opettajan omat kokemukset ja henkilökohtaiset esimerkit ovat todella hyviä ja ne elävöittävät aihetta tuoden sitä konkreettisemmaksi, mutta hän säästelee liikaa näitä oman elämänsä oppeja mikä on harmi. Toivottavasti tähän tulee vielä muutos.

Suoritustapa: essee

Media and Culture in Maltese Society

Myös kiinnostavaa asiaa, asiantuntevan oloiselta tyypiltä (alan tohtori ja entinen televisio tuottaja jne.). Asiat kuitenkin tuntuvat pyörivän liikaa sellaisella "aiomme puhua"-tasolla, mutta emme missään vaiheessa oikeastaan ede ole raapaisseet pintaa. Kurssilla käy monia asiantuntijoita vierailevina luennoitsijoina kuten viimeeksi Maltan EU-komission "Malta-osaston" pääjehu joka oli erittäin tietorikas, miellyttävä ja hyvä esiintyjä. Ehkä kurssi tästä lähtee käyntiin.

Suoritustapa: essee

Presentation Techniques

Jälleen kerran alan asiantuntijalta vaikuttava heppu, mutta huomasin heti, että koska kyseessä on pääosin ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoille suunnattu kurssi, ovat aiheet tästä johtuen ikävä kyllä jo itselleni hieman läpikoluttua kamaa. No harjoitus tekee mestarin, mutta tuntuu, että kurssi olisi suunnattu teorian puolesta kelle vain viestinnän opiskelijalle (hyvä juttu), mutta käytännössä meiltä ei odoteta mitään sillä ryhmäesityskin tulee olemaan vain about 10 min pitkä ja oma noin 5. Ehkä tässäkin vielä suunta kääntyy hieman parempaan päin. Opettaja on siis erittäin miellyttävä ja hauska tyyppi, mutta ryhmä on melkein liian iso (about 40 henkeä), jotta luentotilanteesta saisi mitään irti (puheensorina on rasittavaa)

Suoritustapa: ryhmäesitys ja oma esitys